Az oldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható. Elfogadom
Termékek Menü

Milyen sífelszerelésekre lesz szükség?

Aki még nem gyakorlott síelő, az könnyen elveszhet a sífelszerelések világában. Számtalanféle ruha és eszköz kapható, de melyiket válassza? Egyáltalán mi mindenre van feltétlen szükség. Vegyen mindenből egyet, amit a boltok polcain talál, vagy ezeknek a termékeknek a fele teljesen felesleges egy átlagos, kezdő sportolónak? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ.

 

A sífelszerelések két nagyobb csoportra oszthatók, az egyikbe tartozik a ruházat és a védelmi eszközök, a másikba pedig maga a síléc, a síbot, vagyis ami a sikláshoz szükséges. A ruházatot tekintve szükség van egy meleg aláöltözetre, ami jó nedvszívó képességű. A kabátot és a nadrágot mindig nehéz kiválasztani, de érdemes beruházni rájuk: a síkabátok és nadrágok vékonynak tűnnek, de nagyon jól tárolják a hőt, kényelmesek és nem akadályoznak a mozgásban. A két fontos jellemző a vízállóság és a lélegző-képesség. Nem szabad megfeledkezni egy jó meleg zokni, kesztyű és sapka beszerzéséről sem! A cipő kiválasztásához érdemes lehet szakember segítségét kérni, de fontos, hogy mindig sízoknival kell felpróbálni! Ha sífelszerelést vásárolunk, ne spóroljunk a védőfelszerelésen, legalább bukósisakra mindenképp szükség van! A síszemüveg szintén nélkülözhetetlen, mert használatával szélsőséges időjárás esetén is védi az arcot, így nem okoz gondot a látás hófúvásban sem.

 

 

A sífelszerelések kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet talán maga a síléc igényli. Elsőként olyat érdemes választani, ami körülbelül állig ér, ezzel lehet a legjobban begyakorolni a fordulásokat, ugyanakkor kellőképpen stabil is. A sífelszerelések között széles választékban találunk botokat. Itt is fontos a méret, akkor jó, ha a síbotot fogva, egyenesen állva az alkarunk teljesen vízszintes. Amennyiben sífelszerelést vásárolna, keressen fel minket bizalommal! Webáruházunk széles választékkal rendelkezik, nálunk mindent egy helyen beszerezhet, ami a kényelmes és biztonságos sikláshoz kellhet. Tekintse meg termékeinket, és rendeljen kedvére!

 

Nézzen körül a webshopunkban vagy a tatai síboltunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus