Az oldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható. Elfogadom
Termékek Menü

Milyen a jó snowboard cipő?

Itt a tél, ismét elérkezik a síelés és a snowboardozás szezonja. Sokan ezt az időszakot várják egész évben, hogy újra sílécet vagy deszkát ragadhassanak és száguldhassanak az Alpok behavazott lejtőin.

Ahhoz azonban, hogy tényleg örömünket lelhessük ezekben a téli sportokban, nagyon fontos a megfelelő felszerelés. Az alábbiakban azt fogjuk ismertetni, hogy milyen a jó snowboard cipő, vagyis, hogy milyet érdemes vásárolni a hatalmas kínálatból. Először is egy jó snowboard cipőben a láb jobban érzi a deszkát, így stabilabban lehet haladni, magabiztosabban kanyarodni, ugrani. Ennek megfelelően nem jó, ha túl magas építésű a talpa, viszont érdemes olyat választani, ami a talppárnák alatt flexibilis. Bizonyára nem írunk újat azzal, hogy a jó snowboard cipő kényelmes. Ez azonban nem a hétköznapi értelemben vett kényelmet jelenti, hanem azt, hogy a helyes snowboardos tartásban állva alig érezzük a cipőt, egyenesen állva viszont általában nyom egy kicsit.

Fontos, hogy a lábbeli megfelelően tartsa a lábat, a sarok ne mozogjon benne. Bele kell számolni, hogy a snowboard cipők idővel tágulnak egy picit, ezért olyat érdemes vásárolni, aminek a talpbetéte pontosan ugyanakkora, mint a lábunk. Keressünk olyat, aminek kivehető a bélése, így a szárítása és a tisztítása is egyszerűbb lesz. A legjobb, ha szintetikus bőr snowboard cipőt választunk, ezek ugyan némileg drágábbak, mint a gyöngyvászon anyagúak, de sokkal tartósabbak is. Értelemszerűen a fém kapszlikkal ellátott termékek strapabíróbbak, mint a műanyag kapszlisok, ezt is érdemes figyelni. Fontos, hogy olyan modellt vásároljunk, ami maximálisan megfelel az elvárásainknak, mert egy rosszul megválasztott lábbeli az egész napot megkeserítheti.

Eljött az ideje, hogy megvásárolja élete első snowboard cipőjét? Lecserélné a régit, mert már nagyon elhasználódott? A legjobb helyen jár! Amennyiben bizonytalan, hogy milyen snowboard cipőt vegyen, bátran forduljon tapasztalt munkatársainkhoz, ők szívesen segítenek kiválasztani az ideális darabot! 

Várunk tatai síboltunkba és a webshopunkba!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus