Az oldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható.
Kategóriák

Mi a különbség sisak és sisak között?

Mi a különbség sisak és sisak között?

Miért drágább az egyik sí bukósisak, mint a másik? Van különbség a különböző márkák sí bukósisakjai között? Csak a fejforma, a méret, a szín és az ár számít a vásárlásnál?

Szögezzük le! A forgalomba levő bukósisakok mindegyike megfelel az európai szabványnak. Mindegyiknél a cél: a fej maximális védelme.

De mégis! Miért nyomja a fejedet több óra használat után a bukósisak? Miért lötyög mégis a fejeden, ha hátul tudod állítani a méretet? Miért izzad bele a fejed? Miért fázik benne a fejed? 

Egy kis tudomány az Atomic sisakokról:

AMID: Az AMID az Atomic Multi-directional Impact Deflector (Atomic többirányú ütközés deflektor) rövidítése, amit a cég fejlesztette ki. Ez egy forradalmi két különböző sűrűségű hab rendszer, ami a bukósisak belső rétegéhez van illesztve és minden irányba képes mozogni. Ennek köszönhetően az erősebb ütközések alkalmával jobban véd. A hab tompítja az ütközés energiáját és továbbvezeti a rezgéseket, ezzel óvva a fejet. Az egész ütközés energiáját elnyeli, ezzel egy teljesen új szintre emelve a fej védelmét. Mindegy, hogy milyen sebességnél, irányból, szögből történt a becsapódás.

Holo Core: Ez az egyedi „tojástartó” kialakítás egy megnövekedett gyűrődési zónát biztosít a bukósisak szerkezetében, ami maximalizálja a rezgések elnyelését. A szerkezetben szellőztető rések is vannak, ezzel hűsítve és könnyítve a sisakot. Ennek a technológiának köszönhetően 30%-kal magasabb az ütések elnyelése, mint a biztonsági előírások által elvárt szint.

Live fit: A Live Fit szivacsok 360°-ban vannak elhelyezve a bukósisak belső héján, aminek köszönhetően teljes mértékbe felveszi a síelőnek a fejformáját, ezzel még kényelmesebbé téve a sisakot. Ezek a szivacsok is segítenek a rezgések elnyelésében.

360° Fit system: Ez a fejlett 360° Fit systemnek köszönhetően nemcsak a sisak méretének finomhangolásában segít, hanem a fejformádra is tökéletesen rá lehet állítani. A magasságát is lehet állítani a sisaknak, ami abban nyilvánul meg, hogy a sisak mennyire jön le a síelő homlokán. Ezzel a funkcióval 100%-osan a síző fejére lehet állítani a bukósisakot. 

Nézzük pl az Atomic Savor  Visor  PHOTO sisak-szemüveg kombinációt. Fotokróm HD lencséjének színe automatikusan alkalmazkodik a változó fényekhez, így időjárástól függetlenül tökéletes látást és kontrasztot biztosít, hogy magabiztos lehess a lejtőn. Ezenkívül az all-in-one kialakítás maximális látómezőt garantál. Az Atomic intelligens 360° Fit System rendszere és a Live Fit betétek egész nap kényelmet nyújtanak, míg az Active Dual Zone Venting szellőzés hűvösen tart. Az azonnali és személyre szabott illeszkedési rendszert a Holo Core rendszer egészíti ki, amely a biztonsági előírásoknál nagyon jó ütés elleni védelmet biztosít minden irányból. A kiemelkedő védelemért cserébe ráadásul sem a súly, sem a szellőzés, sem a tartósság terén nem kell áldozatot hozni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus